21. jul, 2017

Två sommarkoftor färdigstickade till mina barnbarn. 

De är gjorda i ett naturvitt garn med blandning bomull/bambu, Bambino från Viking. Garnet kan man bl.a. köpa hos Ullcentrum som har garnet i 7 fina färger. Jag har valt att göra ett enkelt hålmönster som jag tycker är enkelt och gulligt. 

Mönsterbeskrivningen är min egen och denna gången blev ärmarna lite för långa men det går ju att vika upp en bit. Viskar

19. jul, 2017

I sommar har det varit lite slött med min stickning. Jag har liksom inte haft ro till att plocka upp stickningen när jag slagit mig ner. Tråkigt nog har jag hamnat framför meningslöst spelande på datorn, typ Candy Crash Blinkar Men jag kanske har behövt lugna hjärnan och inte tänka på mönster och beskrivingar ett tag för nu börjar den arbeta med färger igen. Nu väntar jag med spänning på vad "huvudkontoret" ska hitta på, för det vet jag aldrig. 

 

 

 

 

Men lite har jag stickat i sommar. Just nu håller jag på med sista kattraden av tio på en ny Kattsjal - Sudderudden. Den är beställd och ska levereras redan nästa vecka, så nu måste stickorna hanteras med racerfart. 

Appropå Sudderudden, så har den börjat spridas över världen Ler stort

Jag märkte att besökssiffrorna här på bloggen började ticka fort. Jag blev förvånad och sökte anledningen och hittade en grupp på Facebook som heter We like knitting 

Där delar admin. bilder och länkar till mönsterbeskrivningar. Gå in där för där kan man få jättemånga tips och idéer.

We like knitting hade delat min länk till kattsjalen på min blogg 2 ggr (2 inlägg) Just nu, idag, har den delats 400 gånger och har 1337 gillamarkeringar - det är RIKTIGT göörskoj ! 

Tanken att det sitter stickare lite överallt i världen och stickar på min Sudderudden är sanslöst galen! 

 

31. maj, 2017

 

Det är så otroligt roligt att åkpåsen jag stickat används och är omtyckt.

Beskrivningen till åkpåsen är utlagd på Ravelry 20 kr kostar mönstret

Du kan även maila mig på susanneljung@outlook.com om du är intresserad och inte har Ravelry. Då mailar jag mönstret till dig.

Jag hade vitt garn hemma i blandningen bomull och bambu 50/50 från Viking. Bambino heter det. Det brukar vara lite knepigt att sticka flätor i bomull men med bambu i garnet så gick det utmärkt. Åkpåsen blev skönt mjuk och mysig. Den är stickad till en liggvagn med innermått 75 x 40 cm.

 

Jag stickade i dubbelt garn och med stickor nr. 4,0 Luvan lämnade jag som den är men jag fodrade själva påsen i sött rosa flanelltyg som går att tvätta tillsammans med påsen.

Garnet köpte jag hos Ullcentrum och det kostade under 30 kronor. Det gick åt knappt 7 nystan så garnkostnaden ligger runt 200 kr. Varje nystan Bambino innehåller ca 176 m.

Är du nyfiken på min bok "Susannes sjalar" kan du kika lite här

24. maj, 2017

Önskemål om bomullskoftor till barnbarnen kom ifrån deras underbara mamma. Jajamesan, farmor lägger upp. Det är så roligt då de önskar sig något speciellt.

 

 

 

 

Jag fick fria händer för garnval så då rusade jag in i alla mina garnkorgar och hittade naturvitt garn i blandning bomull/bambu, Bambino från Viking.  

Jag har valt att göra ett enkelt hålmönster som jag tycker är enkelt och gulligt. 

Garnet är jag lite kluven till. Det stickade resultatet blir superfint. Mjukt, luftigt och snyggt  Det tappar däremot spänningen då man stickar så man får vara väldigt noga med att man får med alla trådar på nästkommande varv. Ett riktigt pilljobb. 

Bålen är stickad på rundsticka och nu ska jag fortsätta att sticka ärmarna på  strumpstickor för att slippa sömmen under ärmen. 

Brevbäraren knackade på idag med ett paket till mig i sin hand. NYA STICKOR i ett set!!! Jubel!

Det råder ju total kaos bland mina ändstickor, kablar och dess tillbehör. Nu hoppas jag på att jag ska lyckas med att hålla ordning på allt.

Jag har försökt på alla sätt. Jag har sytt alla former av förvaring till dem men det blir kaos på en gång. Senast är att jag har allt i en liten resväska och det gör att det tar enorm tid att hitta det jag ska ha. Dessutom har några ändstickor gått av så jag behövde verkligen uppdatera mig.

Detta set är sååå snyggt. KnitPro Symfoni och innehåller ändstickor i trä i 8 storlekar från 3.5mm till 8mm + 4 kablar 35 - 97 cm. Man kan beställa det här i från Hobbii som har stort utbud av stickor av många fabrikat. De är mycket bra med snabb leverans och dessutom rabatterade priser just nu. Så passa på !

 

 
23. maj, 2017

Här sitter jag en vanlig tisdagskväll i maj och har precis startat upp en ny stickning. Det ska bli kattsjalen Sudderudden som Malin har beställt. Det var så länge sedan jag stickade en sån så nu känns det riktigt roligt att sticka en till. Annars brukar jag tycka att det är lite tråkigt att sticka 2 lika saker. Det är lite av det berömda "second sock syndrome" över det.... det går trögt. Men som sagt, nu var det så länge sedan senaste Sudderudden så det går med fart. 

Kattsjalen är ett av mönstren i boken "Susannes sjalar" 

 

 

 

Vill visa hur det kan se ut hemma hos mig så här på kvällskvisten. Jag tog ett foto för att illustrera. Stickning, garnnystan, garnvinda, garnhärvor, beskrivning/mönster, hörlurar, dator med något bra att se eller lyssna på och tillgång till social media, typ Online stickcafe. Övriga familjemedlemmar (läs make) spelar TV-spel. 

HÄRLIGT !!!