31. maj, 2017

 

Det är så otroligt roligt att åkpåsen jag stickat används och är omtyckt.

Beskrivningen till åkpåsen är utlagd på Ravelry 20 kr kostar mönstret

Du kan även maila mig på susanneljung@outlook.com om du är intresserad och inte har Ravelry. Då mailar jag mönstret till dig.

Jag hade vitt garn hemma i blandningen bomull och bambu 50/50 från Viking. Bambino heter det. Det brukar vara lite knepigt att sticka flätor i bomull men med bambu i garnet så gick det utmärkt. Åkpåsen blev skönt mjuk och mysig. Den är stickad till en liggvagn med innermått 75 x 40 cm.

 

Jag stickade i dubbelt garn och med stickor nr. 4,0 Luvan lämnade jag som den är men jag fodrade själva påsen i sött rosa flanelltyg som går att tvätta tillsammans med påsen.

Garnet köpte jag hos Ullcentrum och det kostade under 30 kronor. Det gick åt knappt 7 nystan så garnkostnaden ligger runt 200 kr. Varje nystan Bambino innehåller ca 176 m.

Är du nyfiken på min bok "Susannes sjalar" kan du kika lite här

24. maj, 2017

Önskemål om bomullskoftor till barnbarnen kom ifrån deras underbara mamma. Jajamesan, farmor lägger upp. Det är så roligt då de önskar sig något speciellt.

 

 

 

 

Jag fick fria händer för garnval så då rusade jag in i alla mina garnkorgar och hittade naturvitt garn i blandning bomull/bambu, Bambino från Viking.  

Jag har valt att göra ett enkelt hålmönster som jag tycker är enkelt och gulligt. 

Garnet är jag lite kluven till. Det stickade resultatet blir superfint. Mjukt, luftigt och snyggt  Det tappar däremot spänningen då man stickar så man får vara väldigt noga med att man får med alla trådar på nästkommande varv. Ett riktigt pilljobb. 

Bålen är stickad på rundsticka och nu ska jag fortsätta att sticka ärmarna på  strumpstickor för att slippa sömmen under ärmen. 

Brevbäraren knackade på idag med ett paket till mig i sin hand. NYA STICKOR i ett set!!! Jubel!

Det råder ju total kaos bland mina ändstickor, kablar och dess tillbehör. Nu hoppas jag på att jag ska lyckas med att hålla ordning på allt.

Jag har försökt på alla sätt. Jag har sytt alla former av förvaring till dem men det blir kaos på en gång. Senast är att jag har allt i en liten resväska och det gör att det tar enorm tid att hitta det jag ska ha. Dessutom har några ändstickor gått av så jag behövde verkligen uppdatera mig.

Detta set är sååå snyggt. KnitPro Symfoni och innehåller ändstickor i trä i 8 storlekar från 3.5mm till 8mm + 4 kablar 35 - 97 cm. Man kan beställa det här i från Hobbii som har stort utbud av stickor av många fabrikat. De är mycket bra med snabb leverans och dessutom rabatterade priser just nu. Så passa på !

 

 
23. maj, 2017

Här sitter jag en vanlig tisdagskväll i maj och har precis startat upp en ny stickning. Det ska bli kattsjalen Sudderudden som Malin har beställt. Det var så länge sedan jag stickade en sån så nu känns det riktigt roligt att sticka en till. Annars brukar jag tycka att det är lite tråkigt att sticka 2 lika saker. Det är lite av det berömda "second sock syndrome" över det.... det går trögt. Men som sagt, nu var det så länge sedan senaste Sudderudden så det går med fart. 

Kattsjalen är ett av mönstren i boken "Susannes sjalar" 

 

 

 

Vill visa hur det kan se ut hemma hos mig så här på kvällskvisten. Jag tog ett foto för att illustrera. Stickning, garnnystan, garnvinda, garnhärvor, beskrivning/mönster, hörlurar, dator med något bra att se eller lyssna på och tillgång till social media, typ Online stickcafe. Övriga familjemedlemmar (läs make) spelar TV-spel. 

HÄRLIGT !!! 

21. maj, 2017

 

 

 

 

 

 

 

I morse blev de gröna strumporna klara och jag begav mig ut i gröngräset för att fota. Jag gillar dom skarpt men jag har gjort en redig tabbe Viskar

När jag stickat klar den ena strumpan startade jag direkt på strumpa nummer 2 utan att tänka mig för. När skaftet på andra strumpan var färdig förstod jag att om strumpparet skulle var lika skulle jag givetvis startat strumpa 2 med ett nytt nystan. Då hade randningen blivit densamma på båda strumporna.

Jag valde att sticka på eftersom jag är lyckligt lottad och har 2 nystan till av samma garn. Så nu ska jag sticka ett par strumpor till. Starta på nytt nystan till första strumpan och göra samma tabbe ytterligare en gång. Då måste det ju bli fyra strumpor som matchar varandra två och två.

Jag har använt Falkgarns strumpgarn som heter SOCKZ. och använt deras eget strumpmönster som är lätt att läsa och förstå.

Passformen då? Jodå den är riktigt bra! Jag stickade min storlek och det passar som en smäck. Nu får vi vänta lite så ska jag testa hur garnet klarar tvätt och slitage.

Jag har några nystan av en annan färg som jag sedan tänker sticka ytterligare strumpor av men då kommer jag att förstärka hälen på strumporna.

 

19. maj, 2017

Now there is a correct English translation to the shawl on my blog. Thanks Linda Wayboer Cool !!!  Sudderudden- ullsjal