23. maj, 2017

Här sitter jag en vanlig tisdagskväll i maj och har precis startat upp en ny stickning. Det ska bli kattsjalen Sudderudden som Malin har beställt. Det var så länge sedan jag stickade en sån så nu känns det riktigt roligt att sticka en till. Annars brukar jag tycka att det är lite tråkigt att sticka 2 lika saker. Det är lite av det berömda "second sock syndrome" över det.... det går trögt. Men som sagt, nu var det så länge sedan senaste Sudderudden så det går med fart. 

Kattsjalen är ett av mönstren i boken "Susannes sjalar" 

 

 

 

Vill visa hur det kan se ut hemma hos mig så här på kvällskvisten. Jag tog ett foto för att illustrera. Stickning, garnnystan, garnvinda, garnhärvor, beskrivning/mönster, hörlurar, dator med något bra att se eller lyssna på och tillgång till social media, typ Online stickcafe. Övriga familjemedlemmar (läs make) spelar TV-spel. 

HÄRLIGT !!! 

21. maj, 2017

 

 

 

 

 

 

 

I morse blev de gröna strumporna klara och jag begav mig ut i gröngräset för att fota. Jag gillar dom skarpt men jag har gjort en redig tabbe Viskar

När jag stickat klar den ena strumpan startade jag direkt på strumpa nummer 2 utan att tänka mig för. När skaftet på andra strumpan var färdig förstod jag att om strumpparet skulle var lika skulle jag givetvis startat strumpa 2 med ett nytt nystan. Då hade randningen blivit densamma på båda strumporna.

Jag valde att sticka på eftersom jag är lyckligt lottad och har 2 nystan till av samma garn. Så nu ska jag sticka ett par strumpor till. Starta på nytt nystan till första strumpan och göra samma tabbe ytterligare en gång. Då måste det ju bli fyra strumpor som matchar varandra två och två.

Jag har använt Falkgarns strumpgarn som heter SOCKZ. och använt deras eget strumpmönster som är lätt att läsa och förstå.

Passformen då? Jodå den är riktigt bra! Jag stickade min storlek och det passar som en smäck. Nu får vi vänta lite så ska jag testa hur garnet klarar tvätt och slitage.

Jag har några nystan av en annan färg som jag sedan tänker sticka ytterligare strumpor av men då kommer jag att förstärka hälen på strumporna.

 

19. maj, 2017

Now there is a correct English translation to the shawl on my blog. Thanks Linda Wayboer Cool !!!  Sudderudden- ullsjal

 

5. maj, 2017

Strumpor kan man aldrig få för många av, eller hur?

Eftersom jag är mitt emellan 2 större stickprojekt tänkte jag koppla av med lite sockstickning.

Detta klatschiga gröna garn finns hos Falkgarn och heter Socks. Det är ett superwashgarn i 75% ull och 25% polyamide. Jag har aldrig stickat i detta garn och jag tycker om det. Det finns i 10 oika färgval. 

Jag stickar utefter Falkgarns egna gratismönster för sockor med högt skaft. Enda förändring jag gör är att jag stickar hela skaftet i resårstickning för att jag tycker bäst om när strumpor sitter åt över vaden. Jag ska sticka klar en strumpa och återkommer med passform mm när den är färdig.

 

Enligt prognos ska vädret stå sig tills i morgon, sedan ska det bli lite kallare igen. Så passa på att njut !!

Tidigt tidigt i morse då hunden och jag tog en härlig morgonpromenad passerade vi detta hav av Styvmorsvioler. Jag blev nästan lite sentimental en stund där i gräset, för jag kom att tänka på att de brukade blomma så här års hemma hos mormor och morfar. Underbart vackra är de i sin enkelhet.

 

En annan trevlig nyhet är att nu har Bokklubben Livsenergi min bok "Susanne sjalar" i sitt sortiment. Otroligt roligt !!! 

En spännande bokklubb för sinne, kropp och själ, som de beskriver sig själva. Och titta på bilden nedan där de presenterar sina boknyheter.

Susannes sjalar har fått väldigt gott sällskap!!

Jag var tvungen att ta en Print screen för att visa och minnas. CoolCoolCool

4. maj, 2017

Jag har upptäckt att det inte finns någon FB-grupp för oss designer som i liten skala konstruerar mönsterbeskrivningar. De grupper jag känner till har pekpinnar för reklam och länkar till bloggar. 

Nu har jag startat en grupp på FB som heter Mönster online

Där får man som designer länka fritt till sin blogg eller annan web-sida där man säljer sin mönsterbeskrivning. 

Det finns dock några regler och jag kommer uppdatera dem allt efter behov.

1. Använd så kallad god ton
2. Mönstret/beskrivningen måste vara din egen
3. För enkelhetens skull delar/publicerar vi inte andras mönster. Då riskerar vi inte problem med upphovsrätt'

Dela gärna med er till era kompisar och vänner som kan vara intresserade.

Jag hoppas på ditt intresse //Susanne Ljung