17. feb, 2019

Hantverkscafé nr.2

Söndagen den 27 januari hade vi samlat oss igen för ett nytt Hantverkscafé i Skärhamn. Just denna dag drog ett snöoväder in över Västsverige så typiskt nog var det många som valde att hålla sig hemma eller vända p.g.a. snöiga vägar och problem i trafiken. Det var helt enkelt jättehalt.

Vi som trotsade Kung Bore, träffades i Församlinghemmet i Skärhamn. Vi blev drygt 30 stycken glada och hantverkstokiga deltagare till slut. Vad trevligt det blev!

Några av oss är dukiga knypplerskor som har tagit knypplingen upp till en ny nivå. Titta på bilderna nedan så förstår ni vad jag menar. Jättefina knypplade saker.

Vi hade anordnat en liten hörna för försäljninga av restgarner. Det är ju så att ibland blir det ett nystan över och ibland köper man fel helt enkelt. Vi bestämde att de som hade överblivna nystan och ville sälja kunde ta med. Man skrev sitt namn och vad man ville ha betalt för garnet på nystanet. Det blev faktiskt populärt och vi får diskutera i gruppen om vi ska fortsätta med den aktiviteten. Jag hoppas att vi gör det för enligt mig är det en toppen idé.

Spinnare har vi många i gruppen och det är så rogivande att se andra spinna. Ljudet från en spinnrock är mysigt också. Man hör spinnare diskutera och ge varandra råd och tips om varandras ull och förgarn. Finns uppenbart mycket att diskutera inom det området.

 

Anna från Vinterverkstan är medlem i vår grupp och just denna gången hade hon möjlighet att vara med på Cafét och dessutom blev vi jätteglada att hon höll sin mysiga butik öppen några timmar så att vi kunde köpa ull och garn av henne. Promenaden till butiken gjordes av tappra men köplystna deltagare som fick trampa ner för backarna i Skärhamn i vinterväglag. Andra valde att packa in sig i en bil som halkade ner till Vinterverkstan.

I Annas spännande skåp finns massor av handfärgade garner i många, många kulörer.

Fotobeskrivning saknas.

Vi hade ordnat ett utställningsbord där vi kunde få beundra varandras hantverk. Såååå otroligt fina alster och jag konstaterar att deltagarna i vår grupp verkligen är jätteduktiga och skapar väldigt fina hantverk.