8. aug, 2018

Små får i dimma

Bilden på den gröna sjalen är lånad och den sjalen är inte min.

Den här vackra sjalen har fått namnet "Små får i dimman" och jag är helt såld på den. Visst är den fantastisk?! Jag hittade den för något år sedan när jag var ute på nätet och letade mönster till en sjal. Jag återvände regelbundet till den för att beskåda underverket. Jag köpte garn och så la jag upp och sjalen blev en värmande vän och vacker inredningsdetalj då den inte används och hängde på sin plats, slängd över fåtöljen. Jag gav så småningom bort sjalen till en vän som behövde lite värme. Nu lägger jag upp och stickar den för 2:a gången. Denna gången i gråbrun bottenfärg och varmt röda får.

Sjalen är designad av en holländsk designer som heter Marja de Haan. Hon skapade mönstret för Ullcentrum Öland.

Man kan köpa materialet av Ullcentrum Öland och då medföljer mönstret.

Jag tycker om att sticka i Ullcentrums ullgarner. Deras garn finns i väldigt många färgkombinationer och variationer som ger mej idéer och skaparlust.

http://www.ullcentrum.com/

Se Marja´s böcker

Boken är på holländska men innehåller diagram för mönsterstickningen och Garnstudio har länk till en ordlista med bra översättning:

http://www.garnstudio.com/glossary.php?langf=se&langt=nl

Marja de Haan driver även en garnbutik i Holland, Trollenwol som är välkänd ibland stickare och designar otroligt fina arbeten i Fair Isle specialiserad och inspirerad av traditionell Skandinavisk stickning.

Jag visar nedan, några underbara sjalar ur Marja de Haans 1.a bok. Stickbok med öländska mönster.

Jag vill passa på och slå ett slag för min egen bok. Susanne´s sjalar. Den innehåller 20 mönster/beskrivningar på virkade och stickade sjalar. Boken kan man köpa direkt från Lumio Förlag och den finns även på Ullcentrum som också säljer boken.

Ölands Gårdsbutik

På Öland finns nu en nystartad och spännande E-handelsbutik med produkter från öländska producenter och hantverkare.

Roliga produkter så som marmelader, oljor, honung och teer. De säljer även ringblom- och havtornssalvor ur sitt husapotek och superfina fårskinn. Gör en titt på deras sida

De går även att besöka och/eller följa på Facebook