24. maj, 2017

Nya ändstickor i ett snyggt etui

Önskemål om bomullskoftor till barnbarnen kom ifrån deras underbara mamma. Jajamesan, farmor lägger upp. Det är så roligt då de önskar sig något speciellt.

 

 

 

 

Jag fick fria händer för garnval så då rusade jag in i alla mina garnkorgar och hittade naturvitt garn i blandning bomull/bambu, Bambino från Viking.  

Jag har valt att göra ett enkelt hålmönster som jag tycker är enkelt och gulligt. 

Garnet är jag lite kluven till. Det stickade resultatet blir superfint. Mjukt, luftigt och snyggt  Det tappar däremot spänningen då man stickar så man får vara väldigt noga med att man får med alla trådar på nästkommande varv. Ett riktigt pilljobb. 

Bålen är stickad på rundsticka och nu ska jag fortsätta att sticka ärmarna på  strumpstickor för att slippa sömmen under ärmen. 

Brevbäraren knackade på idag med ett paket till mig i sin hand. NYA STICKOR i ett set!!! Jubel!

Det råder ju total kaos bland mina ändstickor, kablar och dess tillbehör. Nu hoppas jag på att jag ska lyckas med att hålla ordning på allt.

Jag har försökt på alla sätt. Jag har sytt alla former av förvaring till dem men det blir kaos på en gång. Senast är att jag har allt i en liten resväska och det gör att det tar enorm tid att hitta det jag ska ha. Dessutom har några ändstickor gått av så jag behövde verkligen uppdatera mig.

Detta set är sååå snyggt. KnitPro Symfoni och innehåller ändstickor i trä i 8 storlekar från 3.5mm till 8mm + 4 kablar 35 - 97 cm. Man kan beställa det här i från Hobbii som har stort utbud av stickor av många fabrikat. De är mycket bra med snabb leverans och dessutom rabatterade priser just nu. Så passa på !