21. maj, 2017

Ärtgröna strumpor i gröngräset

 

 

 

 

 

 

 

I morse blev de gröna strumporna klara och jag begav mig ut i gröngräset för att fota. Jag gillar dom skarpt men jag har gjort en redig tabbe Viskar

När jag stickat klar den ena strumpan startade jag direkt på strumpa nummer 2 utan att tänka mig för. När skaftet på andra strumpan var färdig förstod jag att om strumpparet skulle var lika skulle jag givetvis startat strumpa 2 med ett nytt nystan. Då hade randningen blivit densamma på båda strumporna.

Jag valde att sticka på eftersom jag är lyckligt lottad och har 2 nystan till av samma garn. Så nu ska jag sticka ett par strumpor till. Starta på nytt nystan till första strumpan och göra samma tabbe ytterligare en gång. Då måste det ju bli fyra strumpor som matchar varandra två och två.

Jag har använt Falkgarns strumpgarn som heter SOCKZ. och använt deras eget strumpmönster som är lätt att läsa och förstå.

Passformen då? Jodå den är riktigt bra! Jag stickade min storlek och det passar som en smäck. Nu får vi vänta lite så ska jag testa hur garnet klarar tvätt och slitage.

Jag har några nystan av en annan färg som jag sedan tänker sticka ytterligare strumpor av men då kommer jag att förstärka hälen på strumporna.