11. apr, 2017

Lyfta maskor


 

I ett tidigare inlägg i veckan visade jag vilken skillnad det blir på arbetet om man stickar samma spetsmönster med olika storlek på stickorna. Jag använder mig av Malabrigo Lace i ett spetsmönster. Jag insåg ganska snart att det smörgula garnet inte skulle räcka till en sjal så jag bestämde mig för att repa upp och börja på en annan typ av sjal. ( jag har en härva på 50 g att arbeta med i just denna nyans)

 

Det kommer att bli en tunnare scarf lagom stor för att drapera runt halsen, stickad med lyfta maskor i ett fjärilsmönster.

Jag stickar 5 rm, lyfter 5 m med garnet framför och upprepar detta varvet ut. Alla m från avigan stickas aviga. Upprepar dessa varv 4 ggr och binder sedan ihop allt på ett rätt varv. Supersnyggt blir det.

Jag fotade nu i skymningen och ljuset var inte det bästa så bilderna visar fel nyans på garnet men ni ska få en bättre bild då scarfen är klar.

En av återförsäljarna Malabrigos garn i Sverige är bl.a Atelje Norrgården/Ostbiten som har lite av allt möjligt i sin web-shop En trevlig butik som jag rekommenderar varmt.

Min bok "Susannes sjalar# kan man beställa här