8. mar, 2017

Boxes with hearts for Susie

Nu är den färdigstickad - Boxes with heart for Susie.

Stickad i Ullcentrums - 2 trådiga ullgarn färgerna ljung och vitt.

Min vän Susanne önskade sig en sjal förra våren och sneglade åt Esters sjal. Men jag kände att jag ville göra något eget mönster till henne. Det har dragit ut på tiden för att jag har haft stickorna upptagna med andra stickningar. Denna sjalen är gjort på ett annorlunda sätt och skiljer sig lite i arbetssätt ifrån mina andra ullsjalar. Jag ville ha allt påbörjat och lovade stickningar färdiga innan jag satte igång.

Jag vill prova något nytt så jag skissade upp denna, först i mitt huvud och sedan i datorn. Jag började att sticka sjalens rutiga mittparti. Eftersom bården är betydligt bredare än vanligt så fick jag tänka till lite extra för att få sjalens baksida fin. Jag har löst det så att jag har virkat vid klippmaskorna i stället för att sy på maskin och jag tycker att det blev riktigt bra. Jag ska fota insidan i morgon....... om det är fint väder. Jag ska erkänna att jag varit tvungen att räkna om i diagrammet för bårdkanten ett par gånger men det var det värt.

Jag planerar att renskriva mönsterbeskrivningen och lägga ut det som ett gratismönster här på min blogg. Nu håller jag på med att fästa de sista trådarna sen ska Susanne få sin sjal och jag hoppas att hon blir glad.

 
 
 
 
 

Jag bakade lite bröd och en sockerkaka idag. Bjuder på en bild. Kakan blev lite torr ...... men den slinker ner