5. jan, 2017

Stor och liten

Ett par stickade är bortbjuden och ska ha med sig någon blomma. Sticka ett par strumpor i stället.

Problemet är ju att bli färdig med den omtalade "andra strumpan". Jag brukar få bita ihop ordenligt för att få paret komplett. 

Strumporna på bilden har jag stickat i teetee:s garn:  Pallas 

Ett mycket bra, slittåligt bas- och strumpgarn. 80% superwash ull, 20% polyamid. Strumporna är stickade för en tid sedan och och när jag såg dem senast så kunde jag se att de håller formen riktigt bra, både efter tvätt och slitage. 

Herrstumporna är stickade i färg nr.10. En mörkgrå nyans.

Till barnstrumporna använde jag färg nr.61 som skiftar i fyra rosa nyanser. Ett nystan räckte precis till ett par strumpor i storlek 27. 

Länk till teetee:s återförsäljare 

Ibland är jag lite osäker på om garnet jag har, ska räcka hela vägen till två strumpor. Jag är ofta rädd att göra skaften för långa och bli utan garn på slutet. Jag vet att många stickar toe-up med magic-loop och löser det på det sättet. Men jag har kommit på något riktigt finurlig. Om jag är osäker gör jag så att jag stickar fötterna först och tar upp maskor i upplägget för skaften. Fördelar resterande garn i två för att sticka skaften sist och stickar så långt garnet räcker. Ibland blir skaften korta och ibland längre. Dessutom blir det inget restgarn över och det är ju toppen.