15. dec, 2016

Flickkappa i färgglad merinoull

Jag sydde precis i knapparna i denna lilla läckerbit. 

En färgglad flickkappa med lite swagg i modellen. Mjuk, tunn och varm.

Garnet är Langs, Mille Colori Baby som är ett melerat garn i mjukt 100% merinoull. Jag använde mig av 2 olika färgval och varvade garnen vartannat varv. Färgerna i nystanen har mjuk övergång och jag tycker att slutresultatet blir riktigt roligt. 

 

 

Enligt beskrivning stickar man bak- och framstycken var för sig. Ett tag funderade jag på att sticka fram och bak samtidigt för att sedan dela upp arbetet vid ärmhålen. Jag tyckte att de båda framstyckena blev så olika i färgen. Jag funderade ett tag men beslöt mig för att sticka som det står beskrivningen eftersom resultatet ändå hade blivit så som det är. Det blir många maskor på stickan om man stickar fram och bak samtidigt och då hinner garnet skifta i färg innan man hunnit varvet ut. 

Kappan är stickad i ett zigzag-mönster som är lätt och roligt att sticka. Bara räta och aviga med ett omslag här och där. Svårighetsgrad 2 av 5 - typ Ler

Jag köpte garn och beskrivning hos Garntua som även har beskrivning till en lite kortare modell, som kofta. Titta in på länken nedan.

Garntua levererar snabbt och säkert: 

http://webbshop.garntua.se/produkt/mille-colori-baby/523?categoryId=17