15. okt, 2016

Nyanser i ljung

Nu är jag hemma igen efter en uppfriskande morgonpromenad i skogen häromkring.  Idag bjuder naturen verkligen på en härlig färgprakt och det är nästan omöjligt att inte inspireras av alla otroliga höstfärger.

Nu kan jag med gott samvete krypa upp i min sköna fåtölj med min kaffekopp och njuta av min stickning som jag startade upp igår. Helgsteken står i ugnen och doftar gott. Jag bakade en  äppelkaka igår som blir gofika i helgen med hemmagjord vaniljsås. Recept på kakan finns längre ner på sidan.

 

 

Jag har lagt upp till ännu en "Esters sjal". Denna gången i bottenfärg som skiftar i olika nyanser av ljung. Jag stickar sjalens mönstret i vitt. Ljungfärgerna i garnet tonar så fint i varandra och just nu känns det som om hösten följde med mig in. 

Sjalen bakom kallar jag "Marias dalasjal" och kommer med mönsterbeskrivning i min bok under 2017. Det är en färgsprakande ullsjal med motiv inspirerade av hantverk och en god vän, båda från Dalarna. Jag har använt färgerna grå, röd, gul, grön och blå. Läckert. Kommer på en bra bild så småningom. 

Den fina keramikkoppen har jag köpt från Bruuns keramik. Den är så tunn och go att dricka ur.... en favorit med den blå färgen och koppens fina stickord gör mig glad. Stickglädje (texten är på danska men frågar man vid beställning kan Trine säkert "svenska" till det. 

Länk till Bruuns keramik http://bruunskeramik.dk/produkter/

Ha en go höstdag ! 

Reicias äppelkaka
Ugnvärme 200 gr
 
3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
1.5 dl mjölk
50 gr smör
3-4 st äpple
0,5 msk kanel garnering
1 msk strösocker 
Blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver.
Rör ner det smälta smöret blandat med mjölken.
Häll smet i en smord och bröad form.
(rund liten sockerkaksform)
Stick i /ner äppelklyftor
Strö över strösocker och kanel: grädda typ 30 min