17. sep, 2016

Innan alla andra har vaknat.

Tidigt idag innan solen hunnit gå upp, vaknade jag och hunden Alfonse "Affe". Vi smög upp och ut i morgonmörkret. Nu är vi hemkomna efter en ordentlig morgonpromenad i skogen. Det var riktigt skönt att vandra i tystnaden medan solen gick upp och alla andra höll på att vakna. Vi hade turen att få syn på ett par rådjur nästan på nära håll. (Vi såg även en ruffsig gubbe i morgonrock som verkade smått förvirrad)

 

Affe är en Kerry blue terrier, pigg, glad och älskar att ströva i skogen. 

Fortfarande är ingen vaken här hemma så jag smög mig ut på balkongen med stickning och min kaffekopp. Koppen på bilden är en riktig favorit. En keramikkopp från Bruuns keramik där Trine Bruun Hansen är verksam keramiker. Hon gör jättefin keramik med fina stickord och mycket fin design. Helt i min smak. (texten är på danska men frågar man vid beställning kan Trine säkert "svenska" till det. Titta in på Bruuns sida och se all fin keramik.

Länk till Bruuns keramik http://bruunskeramik.dk/produkter/

Jag sitter här med min stickning och njuter. Det ser ut att bli en fin höstdag idag och det passar mig bra. Lite senare idag ska jag ut med min kamera för att ta lite bilder. 

Den lila stickningen på bilden är färdig och ska fotograferas. Det är en poncho i spetsmönster. Den är en riktig söt kort skapelse. Jag kallar den - Bedåria. Bilder och beskrivning kommer snart. 

Det blå är på gång just nu. Jag trodde jag skulle hinna färdigt men det är minst 40 cm kvar på den sjalen innan jag är nöjd. Det är en sjal där man växlar i olika tekniker. Flätor, spets och mucher.  Den har fått namnet Switch. 

Båda är stickade i 2:trådig ullgarn från Ullcentrum Öland. 

http://www.ullcentrum.com/garn-tillbehor/ullgarn/2-tradigt-ullgarn/