7. jul, 2016

Poncho

Nu är jag tillbaka efter en tids datatrubbel. Jag råkade hälla blomvatten i datorn så att den slutade fungera. Jag har fått igång en äldre datorn och den får fungera att arbeta på så länge. 

Det tråkiga är att jag har en hel del mönsterbeskrivningar och idéer samlade i den havererade datorn. De flesta ligger sparade på servrar (heter det så?) men mycket får jag återskapa igen. 

Nu vill jag visa vad som blivit färdigt sedan kraschen.

Den här ponchon är stickad uppifrån och ner med sprund i sidorna för armarna. Sprunden och nederkanten är gjorda med mönsterstickning i aviga och räta. Den är stickad med inspiration av Bohus stickningen, som är så vacker. 

 

Det finns ingen mönsterbeskrivning ännu men den kommer i någon form.

Garnet är Ullcentrum Ölands 2-trådiga ullgarn med vit bottenfärg. Det är mitt favoritgarn Jag räknade idag och just det garnet finns i 90 olika färgnyanser att välja på:

http://www.ullcentrum.com/garn-tillbehor/ullgarn/2-tradigt-ullgarn/

Om man är intresserad och vill läsa mer om Bohus stickning kan man gå in på Angoragarnet´s hemsida. Det är de som tar fram garn och stickpaketen till de underbara tröjorna.

http://www.angoragarnet.com/se/bohus-stickning/om-bohus-stickning-20376908

-  -  -  -  -  - -  -  -  -  -  - -  -  -  -  -  - -  -  -  -  -  - -  -  -  -  -  - -  -  -  -  -  - -  -  -  -  -  - 

This poncho is knitted from top to bottom with side slits for the arms. Split and the bottom is made in purl and knit. It is knitted inspired by Bohus knitting which is so beautiful.

There is no pattern description yet, but will in any form.

The yarn is Ullcentrum Öland 2-ply wool yarn, with white base color. It's my favorite yarn I counted today and just that yarn is available in 90 different colors to choose from:

http://www.ullcentrum.com/garn-tillbehor/ullgarn/2-tradigt-ullgarn/

If you are interested and want to read more about Bohus knitting you can click into Angoragarnet's website. They are the ones who produce yarn and knitting packages to the wonderful sweaters.

http://www.angoragarnet.com/se/bohus-stickning/om-bohus-stickning-20376908