14. maj, 2016

It feels great today!

Nu är det Pingst igen, attans vad tiden springer iväg. Men ååh så vackert det är ute nu med alla blommande träd i trädgårdarna. Efter den underbara veckan som gått är väl alla hänryckta lagom tills idag. Det verkar som om vi har ett getingbo utanför någonstans för vi har getingar som flyger fel och in till oss hela tiden. Cool

 

Men över till annat.

Jag har skaffat mig 2 saker som jag verkligen vill rekommendera och 1 pryl som jag fullkommligt älskar.

Lingarn

Vill man pröva att virka i något annat än bomull så rekommenderar jag detta lingarn.

Jag har börjat handarbeta i Ullcentrums lingarn Linea och jag måste fråga mig själv varför jag inte har upptäckt detta garnet tidigare ? Jag håller på att virka en uddspets i färgen hallon och det blir sååå fint. Garnet är mjukt och spunnet med 4 trådar (3 lin och 1 bomull) i olika nyanser och det blir så melerat tjusigt och riktigt vackert. Jag virkar udden i dubbelt garn med virknål nr 3,5, jag är lite slapp i mitt handlag så man får testa sig fram.

Linea finns i 28 färger.

Här kan man läsa mer om garnet:http://www.ullcentrum.com/garn-tillbehor/lingarn/

Garnväska

I förra veckan blev jag lycklig ägare av en garnväska. DEN ÄR TOPPEN !!!

Massa fickor både in- och utvändigt, med och utan dragkedjor. Den är rymlig men nätt. Jag har packat allt jag behöver i den. Väskan har ett uppfällbart stativ som gör att den står stadigt och fungerar som en garnkorg. Jag tar med mig den överallt. Det är bara att lyfta ut den på balkongen och då har jag med mig allt jag behöver i ett lyft.

Den har dessutom en axelrem, så det är bara att slänga den över axeln..... och dra Cool

Hobbii har just nu väskan till ett kraftigt nedsatt pris:

https://hobbii.se/tillbehor/garnväskor/mayflower-garnvaska

 

Min mormors garnvinda

Jag är överlycklig över min mormors garnvinda som jag fick som gåva av min mamma för exakt ett år sedan idag. (den syns lite i bild) Jag älskar min vackra garnvinda och tänker på min mormor varje gång jag vindar. Jag nystar mycket garn så det bir många tankar på mormor.Hjärta

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --

 Linen yarn

If you want to try to crochet in something else than cotton, I recommend this linen yarn.

I have begun to craft work in Ullcentrums linen - Linea - and I have to ask myself why I haven´t discovered this yarn before? I keep on crocheting a lace for a shawl in color raspberry and it is sooo nice. The yarn is soft and is spun from 3 plies linen and 1 ply cotton in different shades and it´s flashy and really beautiful. I crochet  in double yarn and crochet hook size 3.5.


Linea available in 28 colors.

Here you can read more about yarn: http: http://www.ullcentrum.com/en/yarns-tools/linen-yarn/