22. apr, 2016

Ekologiskt garn och strumpor med bra passform

I boken Varmt & Stickat av Eva Trotzig och Erika Åberg hittade jag ett bra och traditionellt sockmönster. Jag valde att sticka en enklare version av mudden. I boken finns en annan snyggare version av mudd som jag ska sticka nästa gång, för det kommer bli många stickade strumpor med hjälp av denna beskrivning. Den färdiga strumpans passform är superbra och den finns i storlekarna till hela familjen. Från 4 år – vuxen herrstorlek.

Boken Varmt & Stickat är utgiven av Semic Förlag och man kan läsa mer om den här:

http://www.semic.se/utgivning/Bokpresentationssida/?isbn=9789155259624

Garnet jag provstickat i är Sirri yarn som  är ett 100% ren ekologisk ull från Färöarna. Garnet går att beställa hos The Island Wool Company och de beskriver Sirri garnet så här  ”Denna naturliga produkt har en rik textur och har inte behandlats kemiskt. Den har en hög lanolin innehåll och har en lugnande känsla och lukt” Beskrivningen stämmer och garnat verkar slitstarkt och är fint att sticka i. Det finns i 4 grovlekar och 24 färger.

The Island Wool Company sänder garn till skandinavien med ett enhetspris för portot som inte är mycket mer än portot inom norden. (Jag återkommer med exakt rätt portopris inom kort)

Är man nyfiken på Sirri garnet klickar man här:

http://www.islandwool.co.uk/yarn/sirri/#.VxnARHVf3IU

Här kan man titta på Island wools fina mönster:

http://www.islandwool.co.uk/patterns/