5. jan, 2016

Hilmer - den vackre

Minne från 11 juni 2015

Jag längtar till nästa gång jag får mysa i vårsolen igen!

 

 

 

 

 

Gårdagens eftermiddag tillbringades i Marias örtagård. Dit jag var bjuden på en mycket god lunch. I hennes växthus kan man sitta, värmd av solen, bland växande örter och njuta av sitt kaffe och gott sällskap. I taket slingrar sig en vinranka med sina gröna små, små druvknölar. Överallt spirar det och planer för framtida somrars grödor saknas inte.

I hörnet av växthuset står en vacker träfärgad spinnrock. Spinnrockar i bruk har tilltalsnamn och denne heter Hilmer. Efter kaffet slår sig Maria ner, trampar igång spinnrocken som då ger ifrån sig en hemtrevligt gnällande. Mys! Fårullen blir till ett tunt och vackert garn. Fascinerande!

Varje besök hemma hos kreativa Maria fyller mej med inspiration och arbetsiver. Hennes hyllor, lådor och påsar är fyllda men mängder av noga utvalda garner där varje nystan ligger redo för att ingå i ett genomtänkt framtida projekt.

Själv kan jag inte spinna en meter garn ens. Jag saknar den rätta motoriken och tålamodet. Jag trasslar in mej. Det blir ojämnt och tråkigt.

Mycket roligt är att det finns personer med titeln "spinninginstruktör" och att spinnerskor packar in redskapet i sina bilar för att spinna tillsammans med andra. Jag menar ...... en spinnrock är INTE liten.