25. apr, 2017

Min vännina ska få sitt 1:a barnbarn och jag ville göra något speciellt till den lilla bebben. 

Jag hade vitt garn hemma  i blandningen bomull och bambu 50/50 från Viking. Bambino heter det.  Det brukar vara lite knepigt att sticka flätor i bomull men med bambu i garnet så gick det utmärkt. Åkpåsen blev skönt mjuk och mysig. Den är stickad till en liggvagn med innermått 75 x 40 cm.  

Jag stickade i dubbelt garn och med stickor nr. 4,0 Luvan tänker jag lämna som den är men jag ska fodra själva påsen i något sött tyg som går att tvätta tillsammans med påsen. 

 

 

Mönsterbeskrivningen är min egen som jag snart kommer lägga ut på Ravelry.

Garnet köpte jag hos Ullcentrum och det kostade under 30 kronor. Det gick åt knappt 7 nystan så garnkostnaden ligger runt 200 kr. Varje nystan Bambino innehåller ca 176 m. 

Är du nyfiken på min bok "Susannes sjalar" kan du kika lite här

17. apr, 2017

Jag har lagt ut några sjalar ur min samling till salu i min webshop

Någon som vill ha något stickat eller virkat??

Jag sitter här och vet inte vad jag ska sticka eller virka nu. Kom på att det kanske är någon som vill ha något uppstickat av min design.

Jag tar 3 x garnkostnad i betalt. Garnkostnaden skulle jag vilja ha i förskott så att jag slipper ligga ute med pengar Skicka PM via "Kontakta mig" om någon är intresserad.

Jag skickar foto under tiden på "sticket" så du ka se hur arbetet växer.

 

Min design hittar man på min blogg under Min design eller Boken Susannes sjalar

Det finns även en gul sjal på bloggen som jag gjorde klar i fredags. Föregående inlägg 

 

14. apr, 2017

Nu är jag färdig med sjalen som jag stickat i Malabrigo Lace Jag kallar den "Sussie" rätt och slätt.

Jag har lagt ut mönstret till den på Ravelry. Titta gärna in där. 

Denna gång har jag bestämt att ta en liten slant för mönsterbeskrivningen 25 kronor tycker jag är en rimlig slant. Man betalar via PayPal som är enkelt.

Har du inte PayPal och vill köpa mönstret, så hör av dig susanneljung@outlook.com så fixar vi allt där.

Mönstret finns på svenska och engelska i PDF. Skriven beskrivning med ett lättläst diagram.

Scrolla ner så finns det fler bilder på "Sussie" och du kan läsa mer om sjalen, mönstret och garnval.

"Sussie" stickas endast med räta och aviga maskor. Effekten - fjärilar - får man genom att lyfta räta maskor och lägga garnet framför på ett rätvarv. Sedan fogar man samman trådarna till en fjäril på vart 10:e varv. Det är inte svårt alls. Kan du sticka räta och aviga maskor, har du kunskap så att du sticka denna sjalen. 

Malabrigo är ett familjeägt garnföretag i Uruguay som tillverkar 18 olika garner i mer än 300 färger. De använder naturfibrer och färgar sina vackra garner för hand. Resultatet är fantastiska färgkarameller!

Länk till Malabrigo och alla deras fint färgade garner.

De har även en mycket inspirerande blogg som jag besöker lite då och då.

En av återförsäljarna i Sverige är bl.a Atelje Norrgården/Ostbiten som har lite av allt möjligt i sin web-shop

En trevlig butik som jag rekommenderar varmt.

Malabrigo Lace är ett tunt 1-trådigt ullgarn. Malabrigo Lace är mycket mjukt och perfekt till sjalar. 100% Baby merinoull

En härva på 50 gram innehåller ca 430 meter och det räcker gott och väl till denna sjal "Sussie"

 

 

11. apr, 2017

 

I ett tidigare inlägg i veckan visade jag vilken skillnad det blir på arbetet om man stickar samma spetsmönster med olika storlek på stickorna. Jag använder mig av Malabrigo Lace i ett spetsmönster. Jag insåg ganska snart att det smörgula garnet inte skulle räcka till en sjal så jag bestämde mig för att repa upp och börja på en annan typ av sjal. ( jag har en härva på 50 g att arbeta med i just denna nyans)

 

Det kommer att bli en tunnare scarf lagom stor för att drapera runt halsen, stickad med lyfta maskor i ett fjärilsmönster.

Jag stickar 5 rm, lyfter 5 m med garnet framför och upprepar detta varvet ut. Alla m från avigan stickas aviga. Upprepar dessa varv 4 ggr och binder sedan ihop allt på ett rätt varv. Supersnyggt blir det.

Jag fotade nu i skymningen och ljuset var inte det bästa så bilderna visar fel nyans på garnet men ni ska få en bättre bild då scarfen är klar.

En av återförsäljarna Malabrigos garn i Sverige är bl.a Atelje Norrgården/Ostbiten som har lite av allt möjligt i sin web-shop En trevlig butik som jag rekommenderar varmt.

Min bok "Susannes sjalar# kan man beställa här

8. apr, 2017

Nu har jag stickat färdig den röd/rosa varianten av sjalen "Ingis". Vi passade på att fotografera den då vi tog oss en prommenad i vårsolen idag.

Mönsterbeskrivning till sjalen finns i "Susannes sjalar" men i boken är sjalen blå, Denna sjalen ska skickas i paket långt upp till Norrland och jag hoppas att den ska värma mottagaren i vinter.

Följ mig gärna på Facebook

 

"Susannes sjalar" kan man bl.a. köpa här Lumio förlag

Apriltips: Garntua lottar ut ett presentkort på 500:- till någon som handlar för mera än 500:- i april  (ex. frakt/fakturaavgift)