7. dec, 2017
26. nov, 2017

Nuså - kör vi igång igen!!

Jag ska visa lite vad jag sysslat med sedan sist. Jag har inte legat på latsidan.

Det bästa är väl att jag tar det lite pö om pö och startar med strumporna jag håller på att sticka på just nu. En är klar och jag ska lägga upp till strumpa nummer 2.

Garnet är 7 Brothers från Novita. https://www.novitaknits.com/fi/sv/garn

Jag störtgillar det här garnet !! wow Galen

Garnet består av 75 % ull och 25 % polyamid.

En mycket fin färgeffekt blir det då garnet tonar ifrån brun/nogat till varmt rosa. Precis mina färger. Färg: 878.

När nästa strumpa är färdig ska jag fota ute i dagsljus så att färgerna kommer till sin rätt.

 

16. okt, 2017

Jag rensar i mitt sjalskåp och säljer nu en Lillysjal. Stickad i svensk ull. Varm stor och skön.  Måtten på sjalen är 210x88 cm. 

Pris 2500 kr. (garnkostnad gånger 3)

Jag har Swich och skickar sjalen per post samma dag som betalning sker. 

Kontakt genom susanneljung@outlook.com eller skicka ett meddelande via kontaktfliken här på sidan. 

14. okt, 2017

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev på min blogg. Orsaken till det är att livet spelat mig ett spratt och gjort en helvändning. Jag ska inte gå mer in på det men nu har allt stabiliserat sig och jag är på G igen.  

Hur som helst har jag beslutat att sälja en röd "Ingis". Den är stickad i svenskt ullgarn ifrån Ullcentrum. Aldrig använd. 

Jag säljer den för 2000 kronor, som jag tycker är ett rimligt pris.

Jag skickar fler bilder om du vill. 

Jag har Swich och skickar den med posten. 

Skriv ett meddelande här eller kontakta mig på: susanneljung@outlook.com. 

23. jul, 2017

När #yarnoverberlin sökte teststickare för sjalen Mungo på Instagram, nappade jag direkt. Jag tycker sjalen verkar rolig att sticka så jag kontakta Marion Bulin som är sjalens designer och jag ska sätta i gång med den så fort som möjligt. Marion Bulin heter "mabuli" på Ravelry och hennes design hittar man här. Visst ser den riktigt mysig ut??!

Marion har flera roliga mönster som hon designat. Bl.a sjalen här nedanför som hon kallar The dropped stitch. En urläcker sjal och den tappade maskan är ju så finurlig. Fräckt! !

 

 

 

Yarn over Berlin säljer garn över internet och jag tror att de har ett finger med som arrangör av den stora garnfestivalen i Berlin som kallas Berlin Knits

 

Jag har två nystan ullgarn som jag ska använda, Kauni 8/2, effektgarn. Garnet som jag har haft ett tag i min garnkorg kom ju till användnig nu. Så bra! Jag köpte det för ett tag sedan för att jag tyckte om de fina färgerna. Det är lite tunnare än vad Marion rekommenderar i sin beskrivning men jag tänker använda stickor så att Mungosjalen blir luftig och mysig. Det rosa garnet har art. nr EGT och de grå EHA. Jag tror att det ska bli bra.

Här är mitt nya stickset med utbytbara ändstickor- Melodies of Life, KnitPro.  Setet inehåller ändstickor 3,5 - 8,0 och flera kablar i olika bra längder. Snygga färger på kablarna Jag har inte hunnit testa dem ännu men till denna Mungosjalen ska de få arbeta. Dom verkar bra. Jag har köpt mina hos Hobbii.se som jag tycker har ett stort utbud av stickor.

När jag vattnade min blommor i morse upptäckte jag att det kommit en knopp på min ...... ???? nu har jag glömt vad växten heter men i vilket fall var det länge sedan den blommade. Jag tycker om när mina växter blommar om och just denna är lite speciell för mig.